ISSN 1312-0379

бутони за музика

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gradinko

Местожителство: sf

МнениеПуснато на: Пон Окт 07, 2002 15:29    Заглавие: бутони за музика Отговорете с цитат

какъв текст използвате за различните състояния на бутоните за музика? често става объркване дали бутонът показва какво ще се случи при натискане или сегашното състояние на нещата. това, до което стигнах е:
тишина!/музика
или
тихо!/музика, моля

други предложения?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
georgivar
Site Admin

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 08, 2002 7:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че трябва да се използва нещо, което е станало стандарт в офлайн света. Т.е. до бутона за включване и изключване на радиото стои съответно надписа "Вкл./Изкл.", с който повечето хора са свикнали и разбират какво означава. Освен това включи и изключи са глаголи и добре показват какво ще се случи при натискане на дадения бутон. Когато става въпрос за звук, добър вариант е използването на пиктограма (примерно, няколко ноти или тонколонка) за доуточняване на смисъла.
gradinko

МнениеПуснато на: Вто Окт 08, 2002 15:35    Заглавие: da ama, Отговорете с цитат

вкл. музиката/изкл. музиката
ми харесват за български, макар 4е са малко длъжки.

обаче, на англ. остава проблемът:
sound off
означава, че с този бутон се спира звука, или че в момента зкукът е спрян? виждал съм да го ползват по двата начина.
същото с иконка:
задраснатата нотичка команда ли е, или индикация?
Върнете се в началото
rovas

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 09, 2002 6:40    Заглавие: Отговорете с цитат

според мен, знакът какъвто и да е, трябва да означава това, което ще се случи като го изплзваш. както с ревключването от БГ->АНГ и обратно. обикновено, когато си в БГ версията ти стои в менюто АНГ за да превключиш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
georgivar
Site Admin

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 09, 2002 9:44    Заглавие: Отговорете с цитат

"sound off" не е комада. "turn off (sound)" e. V anglijski udachnite varianti sa poveche i edin ot tqh e buton s piktograma i nadpis "Turn off" ili "Turn On".
gradinko

МнениеПуснато на: Сря Окт 30, 2002 15:43    Заглавие: сега пък друго ми хареса Отговорете с цитат

какво ще кажете за този вариант:

бутонът е само "музика", при ролоувър става на "включи" или "изключи", съответно.

за английски: "music" става "turn on" или "turn off"
Върнете се в началото
WakeOP

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 01, 2002 10:18    Заглавие: Отговорете с цитат

не виждам нищо, което да смути "нормалния потребител" Wink
Простичко и ясно... харесва ми Smile
blur

МнениеПуснато на: Вто Ное 05, 2002 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

stava, gradinko, no predpolagam che e dobre da budat i v razlichni cvetove - mojesh da izpolzvash standartnite - da kajem cherveno za off i zeleno za on, ili puk da izmisliash neshto po - razlichno, no asociativno -
naprimer sinio i julto Rolling Eyes ili

sivo za off i oranjevo za on
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети