Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
gradinko
|
Пуснато на: Пон Окт 07, 2002 15:29 Заглавие: бутони за музика |
|
|
какъв текст използвате за различните състояния на бутоните за музика? често става объркване дали бутонът показва какво ще се случи при натискане или сегашното състояние на нещата. това, до което стигнах е:
тишина!/музика
или
тихо!/музика, моля
други предложения? |
|
Върнете се в началото |
|
|
georgivar Site Admin
|
Пуснато на: Вто Окт 08, 2002 7:29 Заглавие: |
|
|
Мисля, че трябва да се използва нещо, което е станало стандарт в офлайн света. Т.е. до бутона за включване и изключване на радиото стои съответно надписа "Вкл./Изкл.", с който повечето хора са свикнали и разбират какво означава. Освен това включи и изключи са глаголи и добре показват какво ще се случи при натискане на дадения бутон. Когато става въпрос за звук, добър вариант е използването на пиктограма (примерно, няколко ноти или тонколонка) за доуточняване на смисъла. _________________ DO LESS. LIVE LONGER. |
|
Върнете се в началото |
|
|
gradinko
|
Пуснато на: Вто Окт 08, 2002 15:35 Заглавие: da ama, |
|
|
вкл. музиката/изкл. музиката
ми харесват за български, макар 4е са малко длъжки.
обаче, на англ. остава проблемът:
sound off
означава, че с този бутон се спира звука, или че в момента зкукът е спрян? виждал съм да го ползват по двата начина.
същото с иконка:
задраснатата нотичка команда ли е, или индикация? |
|
Върнете се в началото |
|
|
rovas
|
Пуснато на: Сря Окт 09, 2002 6:40 Заглавие: |
|
|
според мен, знакът какъвто и да е, трябва да означава това, което ще се случи като го изплзваш. както с ревключването от БГ->АНГ и обратно. обикновено, когато си в БГ версията ти стои в менюто АНГ за да превключиш |
|
Върнете се в началото |
|
|
georgivar Site Admin
|
Пуснато на: Сря Окт 09, 2002 9:44 Заглавие: |
|
|
"sound off" не е комада. "turn off (sound)" e. V anglijski udachnite varianti sa poveche i edin ot tqh e buton s piktograma i nadpis "Turn off" ili "Turn On". _________________ DO LESS. LIVE LONGER. |
|
Върнете се в началото |
|
|
gradinko
|
Пуснато на: Сря Окт 30, 2002 15:43 Заглавие: сега пък друго ми хареса |
|
|
какво ще кажете за този вариант:
бутонът е само "музика", при ролоувър става на "включи" или "изключи", съответно.
за английски: "music" става "turn on" или "turn off" |
|
Върнете се в началото |
|
|
WakeOP
|
Пуснато на: Пет Ное 01, 2002 10:18 Заглавие: |
|
|
не виждам нищо, което да смути "нормалния потребител"
Простичко и ясно... харесва ми _________________ The sun goes down. I feel the light betray me... |
|
Върнете се в началото |
|
|
blur
|
Пуснато на: Вто Ное 05, 2002 17:20 Заглавие: |
|
|
stava, gradinko, no predpolagam che e dobre da budat i v razlichni cvetove - mojesh da izpolzvash standartnite - da kajem cherveno za off i zeleno za on, ili puk da izmisliash neshto po - razlichno, no asociativno -
naprimer sinio i julto ili
sivo za off i oranjevo za on |
|
Върнете се в началото |
|
|
|