Workshop:
Ефективното писане. За уеб

На 11 февруари 2006 (тази събота) ще се проведе уъркшоп на тема „Ефективното писане за уеб”.

Уъркшопът ще се проведе под формата на презентации с дискусии или по-скоро дискусии с презентации. Поканени са някои свежи хора с опит в създаване на съдържание за уеб, които ще споделят собствен опит и ще разкажат интересни неща. Освен това е предвидена практическа част, в която ще се опитаме да приложим някои добри практики за писане в опит за усъвършенстване на реално съществуващ бизнес сайт.

Някои от темите и участниците

Владимир Петков a.k.a Kaladan (Интерспейс, cult.bg, bpm.cult.bg и др.) - “Как да превърнем писането в забавление”
Живее и твори в Център за Медийни Изкуства ИнтерСпейс. Особено горд е, че участва в проекти като Cult.bg – сървър за изкуство и култура, инициативата "Софтуер с отворен код за българските неправителствени организации" и *bpm - зона за хиперкултура. Дипломиран публичен администратор, сега активно следва магистратура "Виртуална култура" в СУ. Напоследък е в постоянна дилема дали да си обръсне брадата и да е като Линус Торвалдс или да я пусне по-дълга, че да пасне на стила на Ричърд Столмън.

Валерия Ангелова (Орбител) - „Нещо като бизнес сайт, нещо като проблем”
Последните 6 години работи и учи в Орбител. Прави онлайн услугите на фирмата по-разбираеми и достъпни. Съавтор е на книгата "Нетикет", която стана популярна в уеб средите. Ако се продаваше, щеше да стане бестселър.

Еленко Еленков (Дневник, Eenk.com) - „Как да пишем кратко и ефективно. Ползи от това”
Работи като мениджър съдържание в Dnevnik.bg. Преподава "Нови медии" в СУ, катедра "Европеистика". В неделя направи 28 984 точки на Тетрис. Има най-много трудов стаж като редактор и автор на технологични текстове. От 2 години поддържа личен журнал - eenk.com, за който хората казват, че им допада.

Георги Варзоновцев (Нетейдж и GrooveManifesto) – модератор на дискусията
Занимава се с дизайн на интерфейси за уеб сайтове и уеб базирани приложения в Нетейдж. Главен редактор е на Groove Manifesto – онлайн списание за дизайн и визуална култура в контекста на новите медии, участва в различни форуми за уеб дизайн и технологии и поддържа няколко блога.

Ти
Човек, който се занимава със създаване на съдържание за уеб или поне му се иска с това да се занимава. Намира, че способността му да пише текстове за сайтове е а.) свръх развита и има интересен опит за споделяне или пък б.) не е чак толкова развита и може да понаучи това онова.

Програма

11:00 – начало (Здравейте, Как сте? Ние сме ...)

11:15 - Владимир Петков a.k.a Kaladan – Интерспейс
“Как да направим писането в блог забавление”
Времетраене 3о – 45 мин.

12:00 - Валерия Ангелова a.k.a jack
„Нещо като бизнес блог, нещо като проблем”
Времетраене 3о мин.

13:00 – Еленко Еленков a.k.a eenk
„Как да пишем кратко и ефективно. Ползи от това”
Времетраене 3о – 45 мин.

13:45 – Почивка

14:15 – Практическа част
Подобряване на реално съществуваш бизнес сайт

Време и място

Внимание! Ограничени места: залата за уъркшопа не е особено голяма. Разполага с около 30 места за удобно седене. Повече хора ще се съберат, но няма да е приятно.

Мястото: офисът на Нетейдж в завод Електроника *, София. Адресът е Шипченски проход 63. Ще има табелки с напътствия тук-там. Влиза се през портала, а самият офис е на четвъртия (4-ти) етаж.
Карта

Денят: 11 февруари 2006 година - събота.

Часът: Започваме в 11:00 часа.


Ще се видим в събота!

(*) До завод Електроника се стига с трамвай 20, маршрутни таксита 21 (от петте кьошета), 19 и 2 (през ЦУМ). Близо е до хотел Плиска и след това по улица Коста Лулчев.