ISSN 1312-0379

Моля за малко помощ!


 
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zdravei
Нелегален




МнениеПуснато на: Нед Май 29, 2005 17:22    Заглавие: Моля за малко помощ! Отговорете с цитат

Здравейте,от доста време имам един голям проблем а той е следният.Значи преди правех таблиците в html-то с % и като смена резолюцията се случваше мазало Smile смених на px и вече всичко ok Smile обаче Най-големият пролем си остана точното позициониране на таблиците и Browsers! като defaut ползвам IE 5.0 обаче като направя нещо винаги го тествам и с Mozilla,е трябва да ви кажа че просто в Mozilla става мазало и зелият ми труд отива по дяволите Sad
Незнам какво да правя! Четох кьде ли не,и статийки от вас и приятели сьм питал но проблема си остава и това е..за пример ще ви пасте един код написан от мен за има няма 2 часа + мисленето е някой логос.Значи вьпросният код мога да го направя в IE 5.0 мн добре! Обаче в всички други browsers става мазалоSad незнам кьде греша,имам доста грешки и на валидатора,опитах какво ли не но немога самSad Моля дайте ми някакви сьвети,helpove и такива,всичко ще ми е добре дошло! И ето го сьответният код
Код:
 <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
     "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<html>
 <head>
  <title> Zdravei </title>
   <meta http-equiv="Content-Type" Content="text/html; charset=utf-8">
<style type="text/css">
<!-
a { color: #F5F5F5; text-decoration: none; }
a:visited { color: #F5F5F5; text-decoration: none; }
a:hover {
color: #FFFFFF;
text-decoration: underline; }


.table {
position:absolute; top: 0px; left: 60px;  }


.bgim {
background-image: url("zdrastilogo.gif"); }

.table2 {
background-color: #000000;
border: 1px solid #858585;
width: 165px;
height: 125px;
margin: 0px;
position:relative; top: -545px; left: 42px; }

.table3 {
margin: 0px;
width: 165px;
position:relative; top: -545px; left: 42px; }

.table4 {
margin: 0px;
width: 365px;
height: 155px;
position:relative; top: -875px; left: 400px; }

.table3dop {
background-image: url("srvl1.gif"); background-repeat: repeat-x,repeat-y; }

.table4dop {
background-image: url("srvl2.gif"); background-repeat: repeat-x,repeat-y; }

.tabb22 { position:relative; top: -560px; }

.tabb2 { background-image: url("zdrastilogo.gif"); }

.tabb1 { background-image: url("srvlg.gif"); }

.img1 { position:absolute; top: 0px; left: 175px; }

th { background-color: #434343; }
.tCh { background-color: #000000; }
.hcs { font-family: arial; font-size: 14px; }
.hcs1 { font-family: arial; font-size: 12px; }
.css1 { margin-right: 105px; margin-top: -1px; }

-->
</style>
</head>
<body bgcolor="#434343" leftmargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0>
 <table width="700" height="100%" align="center" cellspacing="0" cellpadding="5">
  <tr>
   <td class="tabb1" height="550">&nbsp;</td>
  </tr>
</table>
 <table class="tabb22" width="700" height="100" align="center" cellspacing="0" cellpadding="5">
  <tr>
    <td class="tabb2"> &nbsp; </td>
 </tr>
</table>
 <table class="table2" cellspacing="0" cellpadding="5">
  <th>Меню</th>
  <tr>
   <td><div align="center">
   <img src="arrow.png" border="0">&nbsp;<a href="#">Начало</a><br>
   <img src="arrow.png" border="0">&nbsp;<a href="#">Галерия</a><br>
   <img src="arrow.png" border="0">&nbsp;<a href="#">Форум</a><br>
   <img src="arrow.png" border="0">&nbsp;<a href="#">Acc листа</a><br>
   <img src="arrow.png" border="0">&nbsp;<a href="#">Правила</a><br>
   <img src="arrow.png" border="0">&nbsp;<a href="#">За контакт</a><br></td></div>
  </tr>
</table>
<table class="table3" border="1" bordercolor="#000000" cellspacing="0" cellpadding="5">
     <tr>
      <td class="table3dop"><h3 class="hcs" align="center">Виц на седмицата</h3><p><b>Един отишьл да изпуши една зигара и паднал и като станал незнаел кьде се намирал но той знаел ха той и и да.</td>
    </tr>
</table>
<table class="table4" border="1" bordercolor="#000000" cellspacing="0" cellpadding="5">
     <tr>
      <td class="table4dop"><h3 class="hcs" align="center">В Ефир</h3><p class="hcs1"><b><img class="css1" align="right" src="npc.gif">Име: Цветелина Васкова<br>Години: 15<br>Град: София<br>Хоби: Плуване<br>Пушач: Не<br>Ник в IRC: Cveti_Ludata<br></p></b></td>
    </tr>
</table>


Логотата няма да ги давам,ако някой желае може да ги дам да видите цялостното изглеждане на сайта.А проблемите който имам и на който номега да намеря решение са: В Mozilla Линковете са с син цвят и подчертаниSad Явно Mozilla не гледа CSS или? Smile Двете по малки таблички в люво който са,като ги настроя в IE в Mozilla отиват извьн основата и става грозно. Таблицата с "В Ефир" като я настроя горе под логото в Mozilla ми се появява доста по надолу! Това е в Mozilla в другите browsers сигурно ще бьде пьлна трагедия.И като заключение само бих добавил, че се опитвам опитвам да спазя станзарта на w3c обаче при валидатора 29 грешки нещо такова а кода е малко! Представете си за по голям код какво ще станеSad

П.С. Знам че тази тема за вас е доста смешна и леко глупава,опитах се да не я постна а да намеря отговор на вьпроса си но неможах.Явно е че не сьм пьрвият с такьв проблем но незнам как се разрешава.Мерси за вниманието.

[/code]
Върнете се в началото
georgivar
Site Admin


Мнения: 309
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 8:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Като цяло е супер зле кода. Иначе в двата браузъра ми изглежда почти по един и същи начин.

Честно казано не знам как да ти помогна. Единствения ми съвет е да не използваш css за позициониране (position:absolute или position: relative) и да се опиташ да направиш нещата с колкото се може по-малко таблици (в случая мисля, че е достатъчна една).
_________________
DO LESS. LIVE LONGER.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
copermine



Мнения: 41
Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 8:37    Заглавие: Отговорете с цитат

И в двата браузера е еин и същ сайта, като за начало можеш да запичнеш с премахването на "<-" и "->" в началото и края на CSS. (Или да добвиш още едно тиренце в началото)
_________________
Едно от интересните неща в живота е:
че ако отказвате да приемете всичко освен
най доброто, то много често го получавате.
William S. Maugham
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
zdravei



Мнения: 2
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 15:12    Заглавие: Отговорете с цитат

copermine,да разбрах какво имаш предвид но това не оправя проблема,и като цяло ми казвате че сайта се показва по един и сьщ начин но при мен не е така,в Mozilla двете таблици от ляво отиват по на лявю.. направо извьн основната таблица,а IE седят добре.И какво точно имате предвив че е супер зле кода,кое кой точно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
copermine



Мнения: 41
Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 15:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
copermine,да разбрах какво имаш предвид но това не оправя проблема,....
Поне оправя цвета на линковете. Very Happy . Опитай се да го направиш в една таблица както казва georgivar а и position: absolute може да използваш както препоръчва пак той (Аз не съм привърженик на position: absolute - не го препорачвам) Confused
_________________
Едно от интересните неща в живота е:
че ако отказвате да приемете всичко освен
най доброто, то много често го получавате.
William S. Maugham
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
zdravei



Мнения: 2
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 23:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Поне оправя цвета на линковете. Very Happy

Евала
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
larry



Мнения: 24

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2005 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

зарежи таблиците и ползвай css. 5 пъти по малко код, по лесно се пише и с няколко трика се вижда доста равномерно. наскоро претворих един сайт и стана толкова по "красив" кода, че се влюбих
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети