ISSN 1312-0379

Един убийствен въпрос за css3

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
alexypool

МнениеПуснато на: Нед Мар 22, 2009 13:58    Заглавие: Един убийствен въпрос за css3 Отговорете с цитат

(моля да ме извините за ламерския въпрос)
Искам да ползвам преимуществата на css3 (като resize на background например). Но нямам никаква идея какво да направя за да е въсможно това. Трябва ли да променя нещо по doctype, за да може browser-а да "изпълни" css3 стила?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
georgivar
Site Admin

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2009 19:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако браузъра не разбира css правилото няма да го изпълни - дори и с нестандартен доктайп. Firefox и Safari поддържат някои css3 правила, но какво от това...
alexypool

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора. Значи ще чакаме по-нови версии на браузърите.
Върнете се в началото
georgivar
Site Admin

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност някои (повечето) от нещата могат да бъдат постигнати с javscript. Не знам дали правилно си спомням, но мисля че съм виждал готови библиотеки, които емулират поддръжката на някои css правила. В гугъл може да има повече информация Smile А иначе специално за разпъващия се фон - пробвал съм да направя фона на страницата на флаш. Един див държи флаша и върху
него се слага още един див със съдържанието на сайта. Така примерно може да се сложи и видео за фон.
fergie

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 14:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, от браузърите си зависи...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети