ISSN 1312-0379

Как се прави сайт?

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kofti_trypka

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 11:10    Заглавие: Как се прави сайт? Отговорете с цитат

Здравейте! Наскоро си отворих фирма, която развива много дейности. Искам аз да си направя сайта от моят компютър, за да мога да го подновявам, да добавям и премахвам "елементи". Искам да е така, защото съм графичен дизайнер и немога да се доверя на някой да ми го направи. Ако ми помогнете за това ще ви бъда много благодарна. Програмите, които имам до сега са Дриймуевър 8, уеб пейдж мейкър в2 и нет обжект 9.0. Като за начало бих искала да разбера с коя ще се справя лесно и с коя ще ми стане сайта на-добре?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
georgivar
Site Admin

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 8:19    Заглавие: Отговорете с цитат

От всичките програми, които си изброила ползвам само Dreamweaver и съответно само него мога да препоръчам. В комплект с него може би ще ти трябва и Fireworks, Photoshop или някоя друга програма за графика, за да създаваш и редактираш различните графични елементи в сайта, които не могат да се направят само с HTML и CSS / Flash.
kofti_trypka

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 9:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера прочетох за HTML и сега смятам да прочета за CSS. Малко обаче ми е трудно да започна. Ако може по някакъв начин някой да ми каже как и от къде? Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
georgivar
Site Admin

МнениеПуснато на: Нед Фев 03, 2008 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами сега е добре да си измислиш съдържанието. В смисъл текстове, картинки. След това направи съдържанието на HTML документ. Виж как се получава. След това го раздели в няколко страници и виж как ще го навържеш с помощта на хиперлинкове. Като можеш да минаваш от страница в страница имаш готов сайт. След това с CSS можеш да почнеш да го украсяваш - да сложиш някакви цветове на текста и линковете, да оформиш заглавията в някакъв шрифт. И така малко по-малко добавяй ново съдържание. Пробвй различни неща с CSS. Ще ти светне какво трябва да правиш.
steam

МнениеПуснато на: Пет Фев 22, 2008 11:29    Заглавие: Едно време Отговорете с цитат

Преди около 8-9 години (сякаш беше вчера), аз зададох този въпрос на един много нашумял пи4. Отговорът му беше много полезен за мен: Работи на малки стъпки и никога не преминавай на следващата, ако не си разбрал предните. Скоро ще осъзнаеш, че си в едно море от знания, но ако следваш съвета, не след дълго ще видиш, че не е толкова голямо това море, а и не е важното дали ще стигнеш до отсрещния бряг, а по-скоро това да се научиш да плуваш, а плуването става постепенно - първо едната ръка, после другата и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
^^P

Местожителство: Shoplandia

МнениеПуснато на: Съб Фев 23, 2008 2:24    Заглавие: Отговорете с цитат

На някои хора са им полезни дебелите книги от славейков за HTML и CSS.
Пробвай с тях и потърси в НЕТа нещо като "first steps in webdesign" , "webdesign for dummies" и такива ми ти работи.

Вариант е също да си дръпнеш видео уроци за Dreamweaver.
Има такива по БГ торентите.

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети