ISSN 1312-0379

Need Info About Image Protection

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
El Casto
Нелегален

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 4:51    Заглавие: Need Info About Image Protection Отговорете с цитат

zdraveite! ot skoro poseshtavam groove manifesto i bih iskal da popitam dali niakoi znae kak i dali ima niakakuv nachin da se zashtitiat snimkite v edun sait. znam edin javascript za tazi rabota obache toi e samo za zabraniavane na klik s diasnoto kopche na mishkata i ne raboti s internet explorer 6. niakoi moze li da mi pomogne?
Върнете се в началото
georgivar
Site Admin

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш да защитиш снимките в твоя сайт като поставиш на видно място съобщение, че те са обект твоето авторско право и съответно никой няма право да ги използва без твоето разрешение.

Освен това можеш да сложиш воден знак.

Въпреки всичко, ако снимките са хубави винаги ще се намери някой келеш или тъпа крава, които ще решат, че могат ей така просто да гепят малко хубави картинки и да ги пльоснат в собствената си мизерия.

В последния случай можеш да се оплачеш на а) власте, б) арменския поп, в) някои по-посещавани сайотве, където кражбата ще бъде оповестена на всеослушание и пък г) да теглиш една каруцарска и да продълиш напред.

При всички случаи си прецакан, тъй че не се впрягай много Smile
El Casto
Нелегален

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 11:56    Заглавие: protection Отговорете с цитат

tova da sloza nadpis C2004 edisi kakvo e dobra ideia, obache nadpisa mnogo lesno moze da se izturka i me e strah tochno ot tova niakoi da ne si vzeme parcheta ot snimkite i nakraia da kaze che toi gi e napravil zashtoto v takuv sluchai bih go tursil zial zivot. viz, ako pita predi da go napravi pak dobre, moze i da se razberem. ama dneshno vreme nai burzo e da straknesh s diasnoto kopche i save as. watermark dosega ne sum izpolzvav, kakvo predstavliava?
Върнете се в началото
georgivar
Site Admin

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Воден знак е полупрозрачен слой с твоя запазен знак или друго някакво мазало, който се поставя върху изображението. Ето така:

gradinko

Местожителство: sf

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 17:36    Заглавие: твърде насериозно се взимаш Отговорете с цитат

можеш да си направиш сайта на флаш, като много велики фотографи, и тогава хипотетичния крадец ще трябва да print screen-ва каквото му хареса и после да го фотошопва.

от друга страна, тъпо ми се струва чак толкова да си пазиш снимките, щото едва ли си толкова добър. със сигурност не си по-добър от фотографите на gettyone.com, пък те както виждаш не ебават - дори на тези снимки, на които преди имаше воден знак, вече е махнат. и изобщо по-добре ходи снимай, развивай се, и не се втелявай да мислиш за глупости... бахму и комерсиалното поколение расте....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
El Casto
Нелегален

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 23:09    Заглавие: Neshto ne si me razbral Отговорете с цитат

gradinko, mai neshto ne si me razbral. ne sum niakakuv fotograf koito se opitva da napravi snimkite si nedostupni... imah navpredvid dali ima niakakuv nachin da se predpazi napravenata grafica vuv format jpg ili gif. ne sum dobur kato gettyimages zashtoto vuobshte ne se zanimavam s takiva raboti...
Върнете се в началото
georgivar
Site Admin

МнениеПуснато на: Съб Юни 19, 2004 6:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи при графики и илюстрации можеш също така да добавяш и URL адреса на твоя сайт или като фон на самата графика да поставиш лого или нещо подобно, тъй че да няма как да се изреже или заличи без да се осере значително качеството.

Друг начин е да се използват настройките на Apache сървъра, но трябва даимаш право да пипаш .htaccess файла в главната директория на сайта си. Ако имаш такива права, ето какво трябва да направиш:

Цитат:
By using '.htaccess' file:When you are on Apache server and you are enabled 'Rewrite Mode' on your server.Just ask your web host that you are Rewrite mode enabled.

You have to keep a '.htaccess' file in the root directory, if you want to protect your entire domain images from hot linking.Or if you want to protect images in one folder you can keep this file in that particular folder.

How to create the '.htaccess' file:

1.Open your Notepad or any text editor.

2.Paste these lines-

Rewriteengine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://yourdomain.com/.*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.yourdomain.com/.*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.your_other_domain.com/.*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpg)$ http://www.yourdomain.com/error.gif

Third,fourth and fifth lines are with your domain names or domain names that you want to give access to your image files. You can add any domain names like this.

Change 'yourdomain' to your web site names.

You can add or delete file extentions as per your requirement in the last line and replace error.gif with your gif name.

Save this as 'htaccess' on your computer.

3.Upload this file by ASCII mode by your FTP software.

4.Rename it as .htaccess.We can not access the files that starts with a 'period'.

El Casto
Нелегален

МнениеПуснато на: Съб Юни 19, 2004 13:30    Заглавие: Access Отговорете с цитат

tova za .htaccess e polezno obache loshoto e che niamam pravo da si slagam ruzete vurhu tozi fail. link kum eventualen moi sait sushto e dobra ideia. blagodaria.
Върнете се в началото
larry

МнениеПуснато на: Пон Юни 21, 2004 14:28    Заглавие: Отговорете с цитат

с флаш няма да стане - има си flash decompiler - с него можеш да си експортнеш всички jpg-та, gif-ове и други, всички отделни обекти и скриптове и тн и тн - само не може да ти го подреди по timeline, а може вече и това да може - не съм я проверявал от известно време
евентуално има шанс предполагам с някакви pdf-та, обаче не знам дали и доколко би било удобно, а и за тях си има програмки

до georgivar: има ли подобен вариант за iis? т.е. ако има и ти е под ръка, не е нещо, което ми трябва, но би ми било интересно как се прави
Върнете се в началото
georgivar
Site Admin

МнениеПуснато на: Пон Юни 21, 2004 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

larry написа:
до georgivar: има ли подобен вариант за iis? т.е. ако има и ти е под ръка, не е нещо, което ми трябва, но би ми било интересно как се прави

докато търсех в Google за горното ми се струва, че мернах и за IIS решение, но съвсем не си спомням къде беше, а сега нямам време за повторно търсене.
PIIP

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2004 17:03    Заглавие: HOW TO: Migrate .Htaccess Data in a UNIX-to-Windows Migratio Отговорете с цитат

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;324064

P.S.

ъъъ виж: http://www.troxo.com/products/iispassword/

едно готино средство - все още безплатно... за IIS
larry

МнениеПуснато на: Пон Юни 28, 2004 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря за информацията
Върнете се в началото
steam

МнениеПуснато на: Сря Юни 30, 2004 14:39    Заглавие: copyright Отговорете с цитат

kolkoto i da zabraniavash klickove ili kakvoto i vsashtnost da napravish, edin prnt screen varshi sashtata rabota i dori e po-udoben. a i s normalen click i izdarpvane vav photoshopa stava po lesno. edinstvenoto spasenie, kakto kazva georgivar, e da zaiavish na vidno miasto pravata si. drugoto neshto eventualno e da napravish kartinkite v dostatachno malak razmer za da ne moje da se polzvat za drugi nujdi, no i dostatachno goliam za da se usetiat ... triabva na granicata niakade da gi orazmerish. v saitovete na velikite fotografi snimkite ne sa golemi, niakade dori sa i malki, no vse pak chovek gi useshta i ... caka s ezik. no da zabraniavash right click mi se struva naivno i smeshno, osven ako ne izmislish niakoia ostroumna misal za alerta. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
blenderado

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako ti e tolkowa vagno tova...trqbwa malko powe4ko pisane i trikowe.Prawi se "dinami4en" flash.Toj e "kuh" ,w nego nqma ni6to!Taka ,daje i nqkoj da zapazi cqlata stranica swalq samo "kuhiq" flash.Sam po sebe si,toj 4ete ot wun6en XML,dannite (path/do/snimkite i ne6to si komentar ili kakwoto i da e).Posle s .htaccess se zabranqva path/do/snimkite i trika e stanal.Dekompajlerite 6te razkodirat SWF-a i 6te widqt path/do/snimkite...mnogo vajno ,dostupa e zabranen s .htaccess.Moge6 da ka4i6 o6te pove4e sigurnostta,kato hwane6 i bot-vete,koito prenebregwat robots.txt .Prawi6 .badlist-file i kojto ot user agentite prenebregne
robots.txt pi6e6 w badlist-file.Taka sledwa6tata mu web zaqwaka we4e e zabranena ot .htaccess.
Ako e mnogo vagno pi6i mi!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
georgivar
Site Admin

МнениеПуснато на: Пет Мар 19, 2010 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Тя темата от преди 6 години. Аз ти отговарям след 15 дни. Голяма дискусия става няма що Smile
garnet2k

МнениеПуснато на: Сря Мар 31, 2010 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Освен това можеш да сложиш воден знак.

Въпреки всичко, ако снимките са хубави винаги ще се намери някой келеш или тъпа крава, които ще решат, че могат ей така просто да гепят малко хубави картинки и да ги пльоснат в собствената си мизерия.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети