ISSN 1312-0379

Оптимизиране на изображения за web

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sovellis

МнениеПуснато на: Чет Апр 19, 2007 21:48    Заглавие: Оптимизиране на изображения за web Отговорете с цитат

Здравейте,

Може да ви прозвучи егоистично и смахнато, но искам да спестя и последния байт, когато запазвам изображения за даден сайт. Потърсих доста материали по темата (повечето изпадаха в обяснения за философията на пикселите и не представяха нищо кой знае колко полезно, но това е друга тема...) както и софтуер за намаляване размера на картинки, но нищо не намали изображенията без да промени качеството драстично.

Да вземем за пример това:

Текущият размер е сравнително приемлив (35KB), но въпросът ми е дали може ли да се намали до поне 25KB като запазим същото качество? Не съм правил конкретни изчисления и съпоставки с други jpg изображения, но съм сигурен, че има какво още да се направи по намаляването на обема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
copermine

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Май 25, 2007 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато лепна изображанието във Photoshop и без никаква промяна го запиша като JPG (q.60) ми дава 13 KB.
William S. Maugham
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети