ISSN 1312-0379

Началото на един дизайнер?

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Cnupo

МнениеПуснато на: Сря Мар 28, 2007 16:57    Заглавие: Началото на един дизайнер? Отговорете с цитат

Здравейте! Интересно ми е кога човек разбира, че е готов да се заеме с проект, за който му се плаща и трябва да бъде създаден перфектно. Вече доста време стана, чета и се опитвам да правя разни работи, но все си мисля че не съм готов за първата крачка. Същевременно се натъквам на фирми предлагащи уеб дизайн, в чието портфолио намирам, буквално смешни проекти, които дори немога да си представя, че някой би платил за тях. Дали аз съм прекалено предпазлив и страхлив да започна да правя нещо или е по-правилно да се изчака момент когато наистина можеш да изкараш конкурентен продукт, а не някакъв боклук, от който след време ще се срамуваш? Става дума за уеб дизайн, забравих да поясня Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivozag

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят съвет е да не чакаш да станеш много добър а да се хващаш за работа. Първо, ще натрупаш опит, второ ще видиш, че да работиш с клиенти няма нищо общо с това да се учиш от добрите в дизайна.
И трето - живеем в Bg. Тук клиента е пълновластния господар, дизайнер и архитект на вселената. Ти ще бъдеш стругар четвърти разряд в най-добрия случай. Тоест, знаеш как да местиш елементите по екрана. Другото, по-сложното, не е твоя работа. Клиента ще се погрижи.

Цитат:
Същевременно се натъквам на фирми предлагащи уеб дизайн, в чието портфолио намирам, буквално смешни проекти, които дори немога да си представя, че някой би платил за тях.

Дори и добрите фирми имат покъртителни глупости в портфолиото си, но те едва ли са виновни за това. Просто работят за пари.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Cnupo

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2007 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за отговора. След като го прочетох реших да прегледам дали се предлага работа за дазайнери. Несъмнено намерих много обяви за работа, но за съжаление всички изискват стаж, а дефакто никой не предлага стаж като опция. Поне аз не попаднах на такъв вариянт. Тогава възникна въпроса в мен, като никой не предлага стаж, как мога да имам стаж. В домашни условия не съм много убеден, че би се брояло за стаж, тъй като повечето работодатели търсят написано черно на бяло препоръка. Отидох също да се пробвам в една малка фирма, която по мои наблюдения дизайн-а и отговаря на сегашното ми ниво, но за съжаление ударих на камък Smile. Някой може ли да ме посаветва какво да правя. Сега ми се върти в главата да започна да се занимавам сам, но там пък идва проблема с клиентите, от къде да ги взема, как да ги накарам да ми се доверят, нямам нищо зад гърба си, нямам нищо, което може да ги накара да се почувстват сигурни в мен, разполагам само с голи думи. Започвам да се чувствам объркан. Много бих бил благодарен ако някой знае нещо за стаж да ми каже.
Върнете се в началото
ivozag

МнениеПуснато на: Съб Апр 07, 2007 10:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази работа със стажа е много трудна и неясна. Повечето хора, които познавам започват с връзки в някоя фирма, като се договарят и после като поработят една две години и се почувстват уверени напускат.
Познавам много талантливи и способни хора, които правят по няколко неуспешни старта, но в крайна сметка винаги идва момента в който се прикрепяш за някоя фирма в която халтуриш и прислужваш, но после тя ще те изтреля на по-високо ниво. Вече 6-7 години съм в този бизнес и моето мнение е че всичко в началото, и не само в началото, става с познати, приятели, връзки и малко късмет.

Не си измислям а споделям от личния си опит и от това, което виждам около себе си всеки ден. Лично аз след петата година постигнах това да имам стабилна работа както и да ме търсят доста хора за частни поръчки и проекти. Преди това съм слугувал, слушал, учил съм се, работил съм за мизерни пари и съм преживял много несгоди и разочарования. Но ще натрупаш опит, знания и умения и всичко ще си дойде на мястото. Сигурен съм в това!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nenormalen?

МнениеПуснато на: Пон Апр 16, 2007 19:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти трябва стаж, протофио ти трявбва, направи няколко примерни проекта в завиаимост от областта на дизайна в която искаш да работиш, изпипай ги много добре, качи го онлайн, след което направи едно масово кадидатсване в jobs.bg, буквално на всяка обява която те интересува.

От 20 обяви, задължително ще ти отговорят 10 и от тези 10 поне 3-4 ще ти предложат подходящи условия за едно добро начало в областта на дизайна, така че в крайна сметка дори ще имаш удоволствоето да избираш.

Истината е че в момента има голям недостиг на кадри така че не се притеснявай, ако се постараеш достатъчно с портфолиото успеха ти е гарантиран поне на 95%.

Аре и успех Very Happy

ПП. Метода е пробван и работи безотказно Wink
Cnupo

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви много за съветите. Реших да се прицеля в някои по-големи фирми, да си изготвя хубаво CV и да се пробвам да ме вземат на стаж. Също ще се потрудя върху портфолиото си и ще видим какво ще излезе в крайна сметка Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети