Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nex

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 2:27 Заглавие: WIP лично портфолио |
|
|
Хмм ето го и моя опит за личен сайт ... всъщност това ще е сайта с който ще се опитам да freelance-вам. Все още е в процес на изработка, но имам някакви съмнения и се надявам да чуя и вашето мнение /критика /псувня /впечатление и т.н. относно дизайна, кода и графиката в сайта.
ето го:
www.cruent.com/dev/
. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivozag

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 11:09 Заглавие: |
|
|
На мен ми прилича на някакъв сайт за сноубордисти или скейтъри.
Скоро коментирахме сайта на orionski. Може би той трябва да е в подобен стил.
Не знам какви клиенти имаш ама нещо на екстриим (спорт) ми навява само. А всъщност, нали трябва да е дизайнерско портфолио?
Онзи ден прочетох тази хубава статия и съм съгласен с нея само, че не виждам твоя сайт да отговаря на нито една от петте точки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nex

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 14:33 Заглавие: |
|
|
Да, вярно е че изглежда малко "екстремно" ... всъщност това беше една от целите ми. Предпочетох малко по-странен вид поради няколко факта:
-аз рисувам графити и общо взето графити визията е доста интригуваща за мен пък и от там е тръгнал интереса ми към дизайна ... така че реших да му докарам малко графити усещане + това в текста ще има обяснено как съм почнал и т.н.
-повечето портфолио сайтове са доста стерилни ... малко ми навяват мисълта "виж и поръчвай", без лични факти, без снимки ... чист бизнес, НО аз ще търся фрееланс поръчки. Така че реших да заложа на по-различна визия, отразяваща донякъде мен ... как съм почнал, кво правя ся .. снимки и т.н. .. малко по-лично усещане тъй като мисля че за фрееланс поръчките това е важно. Как мислите вие?
-таргета ми са малки чуждестранни поръчки като лични сайтове на хора, лого дизайн, флаери, визитки. Мисля че тези хора едва ли ще търсят сайт с лого и 20 линка представящи работа за BMW, NOKIA, NIKE и т.н.
Как мислите вие? Има ли смисъл сайта да е с hi end визия, когато таргета е друг?
Малка БГ аналогия:
Кой прави "скъпите" поръчки в бг? RIZN, Noble graphics,
а кой е първи в гоогле:
уебдизайн - http://digitalentropia.com/bgindex.htm
уеб дизайн - http://www.irisvisia.com
това че сайтовете не са добри означава ли че не работят?
Айде пишете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
georgivar Site Admin

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 16:12 Заглавие: |
|
|
Аз пък не разбирам какво си показал. Кой се опитваш да впечатлиш? Какво се опитваш да покажеш? От сайта не става ясно какво правиш - нито като текст, нито като визия. То единствения текст са линковете и те са такива, че могат да паснат на почти всеки бизнес.
Иначе причината онлайн портфолио сайтовете да са постни сами по себеси откъм дизайн е, за да изпъкват повече работите и съдържанието. Все едно да имаш печтно портфолио и папката, в която си пазиш рисунките да е по-впечатляваща отколкото самите рисуники.
За фрилансер е важно да покаже не толкова колко е готин като човек, а каква работа е свършил преди и че е сериозен бизнес партньор.
За hi end дизайн и таргет в случая трудно може да се говори, щото за таргета въобще нищо не си казал.
Иначе има разни добри идеи в дизайна като отделни елементи - менюто вляво, фоновете, но типографията е по-скоро зле - прекалено много шрифтове. Има разни неща, който не се знае по какво са подредени и към кое се отнасят. _________________ DO LESS. LIVE LONGER. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivozag

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 16:50 Заглавие: |
|
|
Ами това е много вярно, че портфолио сайтовете са супер изчистени. И не е случайно. Те показват работата на дизайнера Пешо или на агенцията "Милуш Стрезов 99 АРТ" примерно, а не страниците им. Така, че се набляга на повече снимки и пояснителни текстове към тях. За кого, как и защо така е направено.
Аз ако съм средностатистически малоумен клиент ще гледам какво и за кого си правил а сайта ти само трябва да бъде средствто, което ми помага да разгледам по-лесно нещата. Някои портфолио сайтове пък от друга страна са прекалено изчистени, празни и с малко информация. Истината е някъде по средата. Много се дразня на такива дето сложили три картинки и две лога и тва е. Как да им имам доверие на такива дизайнери?
Идеята ми е, че трябва да подходиш обратно. Първо, да сложиш съдържанието, снимки, текстове, да видиш как ще го организираш и да тестваш лесно ли се навигира, големината на снимките колко да е и т.н. После, като имаш всичко на сцената може да се помисли дали да не е по-фреш или не. Всичко е от значение, както казва оня неприятен тип от рекламата на Загорка, но най важно бих му отвърнал аз е съдържанието. За бирата става въпрос, защото на последък съвсем я скапаха. И лъжат че има някаква супер hi-tech капачка а то само хартия. Абе де да знам отивам да пия едно кафе. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nenormalen?
|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 9:19 Заглавие: |
|
|
хаха да бе вярно protection cap май беше ... ужас бахти типовете нагли ,
Иначе относно сайта сым на мнение че ако си бачкаш сам не е много редно да пишеш неща от рода на "our work" "Our team" "about us" абе с думи други ако си сам и бачкаш като фреелансер нека хората го имат в предвид.
Това го казвам щото ситето повече ми мяза на корпотативно отколкото на персонал портфолио. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nex

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 16:13 Заглавие: |
|
|
така съм ги писал щото бачкаме в екип с един PHP програмист ... то хем екип хем 2-ма не е много ама се пак ;]
след коментарите май ще се насоча към нещо по семпло и делово и скоро пак ще покажа  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|