ISSN 1312-0379

css margin,padding problem


 
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bsc system



Мнения: 47
Местожителство: el. Paso

МнениеПуснато на: Пон Фев 14, 2005 19:58    Заглавие: css margin,padding problem Отговорете с цитат

Хола....понеже от скоро гоня стандартите имам един вьпрост който може да не е на ниво, за което се извинявам ...

та вьпроса ми е : Ето този адрес
http://bscsystem.hit.bg/cssfixedproblem/index-css.htm
когато се отвори с FireFox (mozilla, без значение) margin:0; padding:0; небачка за body,html Как мога да се спася от този проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя

Нелегален




МнениеПуснато на: Пон Фев 14, 2005 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

ami opitai slednoto:

<body leftmargin=0 topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
Върнете се в началото
bsc system



Мнения: 47
Местожителство: el. Paso

МнениеПуснато на: Вто Фев 15, 2005 3:57    Заглавие: Отговорете с цитат

И така нестава ... Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
georgivar
Site Admin


Мнения: 309
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 15, 2005 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Марджинът е на P тага, а не на body. Трябва да зададеш

Код:
p {
   margin: 0 0 0 0;
}

_________________
DO LESS. LIVE LONGER.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
copermine



Мнения: 41
Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Фев 15, 2005 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

използвай "margin: 0px; padding: 0px" а също така може и "margin: 0px 0px 0px 0px"; но добави и
Цитат:
<body leftmargin=0 topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
за да работи и при Opera
_________________
Едно от интересните неща в живота е:
че ако отказвате да приемете всичко освен
най доброто, то много често го получавате.
William S. Maugham
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
georgivar
Site Admin


Мнения: 309
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 15, 2005 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

copermine написа:
но добави и
Цитат:
<body leftmargin=0 topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
за да работи и при Opera



Ооо! Това не е вярно!

В Опера марджините и падингите на Body-то се отстраняват единствено чрез CSS без да е необходимо да се използват остарели атрибути като marginwidth и подобните им.

Ето целият CSS, който работи във всички браузъри, които що-годе разбират CSS:

Код:
/* CSS Document */
body, html         {   background-color:#ffffff;
                  margin:0;
                  padding:0;
                  font:90% "verdana";   }

p {
   margin: 0;
}

_________________
DO LESS. LIVE LONGER.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
copermine



Мнения: 41
Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Фев 15, 2005 11:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ммм да правилно прав си, но странно защо преди нещо не искаше да става по тоя начин при Опера. Embarassed
_________________
Едно от интересните неща в живота е:
че ако отказвате да приемете всичко освен
най доброто, то много често го получавате.
William S. Maugham
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
bsc system



Мнения: 47
Местожителство: el. Paso

МнениеПуснато на: Вто Фев 15, 2005 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много момчета Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bsc system



Мнения: 47
Местожителство: el. Paso

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2005 13:15    Заглавие: Отговорете с цитат

За да не флуда форума от незнание ще попитам отново в тази тема.

Искам да ми се показва 'scroll' по-width при намаляване на прозореца в ето този сайт http://www.css-testing.hit.bg/ , 'дясната' част на сайта пада по-основното сьдьржание, както и центьра (основното сьдьржание) пада под лявата част при по-голямо намаляване на прозореца ...

http://bscsystem.hit.bg/cssfixedproblem/fixedproblemcss.GIF

Мисля, че ще бьде по-редно да е с scrool от долу от колкото така да падат елементите един под друг...защото при значително намаляване на размера на браузера или при малка резолюция ще остане лявата част най-отгоре и "галерията" ще трябва бая да се скрулира докато се изнамери .... вие как мислите !? Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
georgivar
Site Admin


Мнения: 309
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2005 15:36    Заглавие: Отговорете с цитат

В тоя конретно случай бих ти препоръчал тая картинка дето е отдясно да я сложиш като фон на Body елемента.

Код:
body   {
background: #fff url(images/right265x1200.png) right top no-repeat;
}


а иначе по принцип можеш да зададеш ширина на контейнер елемента (в случая пак Body):

Код:
body   {
width: 1000px;
}

_________________
DO LESS. LIVE LONGER.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bsc system



Мнения: 47
Местожителство: el. Paso

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2005 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Thanks, сложих ги и двете Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети